Kunniavieras (Turconen 1)

J. Pekka MäkeläJ. Pekka Mäkelä on kirjailija ja kääntäjä, jonka intohimoihin kuuluvat kirjallisuuden lisäksi myös musiikki ja vihreä politiikka.

Mäkelän oma kirjallinen tuotanto kattaa vuosikymmenen, jonka aikana on syntynyt seitsemän teosta. Alan harrastajien keskuudessa Kotistudio (2002) ja sen uusin versio Oma studio — ja äänittämisen taito (2009) on juhlittu teos.

Scifin saralla hänen viisi romaaniaan keskittyvät enemmän pieniin ihmisiin kuin suuriin sankareihin. Hän kuuluukin suomalaiseen ryhmään reaalifantastikot, jonka jäsenet kirjoittavat genrerajat häivyttäen ja pohjaavat kerronnan arkitodellisuuteen ja maailmankirjallisuuteen.

Käännösteoksia on meriittilistalle ehtinyt vuodesta 1996 alkaen kertyä nelisenkymmentä, unohtamatta myöskään novelleja eri lehtiin. Iso siivu suomennetuista Philip K. Dickin kirjoista on kulkenut Mäkelän kautta.

Musiikkia maestro on tehnyt 80-luvulta asti, aluksi neliraitanauhurin kanssa, nykyään omassa studiossa. Soitinvalikoima on katu-uskottava ja osin itse tehty. Eivätkä ne kaupasta valmiina tulleet intrumentitkaan tuunaukselta ole säästyneet. Musiikkiakin on syntynyt — näytteitä voi käydä kuulemassa herran kotisivuilla, ja musiikkiprojekti A Glance Beyond Nature on kuultavissa ilmaiseksi netissä kokonaan (jos soundeista pitää, cd on ostettavissa).

Yhteiskunnallinen aktiivisuus kanavoituu vihreyteen paikallisjärjestötasolla. Lisäksi Mäkelä toimii Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunnassa ja Helsingin teatterisäätiön edustajistossa.

Julkaistut kirjat:

Kotisivut:

Muuta:

Mainokset